Tillsammans med nyheter i tryckta medier förväntar sig världen också att journalistiken kommer att försvinna. Men här på Uraskan tror vi att detta inte är möjligt. Det finns så mycket mer i journalistik än bara nyheter. Vi tror att journalistik alltid kommer att ha en plats i världen. Här är varför.

ron dyar V29UWcALNko unsplash - 4 skäl till att journalistik aldrig kommer att dö

Folk vill veta sanningen

Det finns många personer som har undvikit nyheterna på grund av alla dåliga nyheter. Men människor har ett inre behov av att veta vad som händer. De vill veta sanningen. Vi som människor tycker inte om när andra ljuger för oss eller håller oss i mörkret. Journalistik är ett sätt som vi håller oss informerade.

tyler franta iusJ25iYu1c unsplash 1 - 4 skäl till att journalistik aldrig kommer att dö

Det kommer alltid att finnas saker att undersöka

Människor kommer att fortsätta att fatta dumma beslut, ljuga och dölja saker. Få saker är lika spännande som att avslöja sanningen om en konspiration eller lösa ett mysterium. Journalister kommer att behövas för att hjälpa till att avslöja dessa frågor och dela dem med omvärlden.

alejandro escamilla LF8gK8 HGSg unsplash - 4 skäl till att journalistik aldrig kommer att dö

Konsten att skriva kommer aldrig att försvinna

Journalistik innebär mycket mer än bara att skriva. Det kräver mod, kreativitet, kritiskt tänkande och att kunna skapa bra relationer med andra. Slutprodukten förblir dock skrivande i någon form. Att skriva är inte något man bara lämnar. Det har en tendens att locka så att personer kommer tillbaka för att läsa mer.

adolfo felix Yi9 QIObQ1o unsplash - 4 skäl till att journalistik aldrig kommer att dö

Världen behöver ett journalistiskt perspektiv

Med den digitala tidsåldern kom falska nyheter och en ökning av felinformation. Läsare och användare av sociala medier behöver människor med förmågan att vara sanna och ärliga. De behöver journalister för att fortsätta dela och rapportera om riktiga och relevanta nyheter.

cowomen QziaoZM0M44 unsplash - 4 skäl till att journalistik aldrig kommer att dö

Av dessa skäl tror vi att journalistik kommer att överleva den digitala tidsåldern.

4 skäl till att journalistik aldrig kommer att dö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *