Digitala medier må ta över men det verkar fortfarande finnas utrymme för tryckta medier i pappersformat också. Detta kan förändras i framtiden men för närvarande verkar det som om inte alla hoppar på den digitala vagnen. Här ser vi på vad de två typerna av medier erbjuder och varför var och en av dem är bra eller dåliga.

Fysiskt eller digitalt

gilles lambert pb lF8VWaPU unsplash - Papper eller Digitalt: Vilket är bäst?

Digitala medier är lätta att komma åt var som helst och när som helst. För många är det dock att föredra att hålla i en tidning eller bok. Inte alla gillar att läsa på en digital skärm. Många tycker fortfarande om känslan av att hålla i en tidning. Andra är naturligtvis alltför glada att avstå från den känslan i utbyte mot omedelbar tillgänglighet.

Njutning eller omedelbar gratifiering

neonbrand 3GZNPBLImWc unsplash - Papper eller Digitalt: Vilket är bäst?

När man håller i en tryckt tidning eller bok har man tid att njuta. Läsning blir en avkopplande aktivitet med kaffe eller te eller vin. Visst, du kan göra detsamma med en surfplatta eller bärbar dator, men är det verkligen detsamma? För många människor är omedelbar tillfredsställelse att få vad de vill ha på begäran viktigare. Konsumenterna har förändrats. Vad de vill har förändrats.

Urval eller Val

nong vang 9pw4TKvT3po unsplash - Papper eller Digitalt: Vilket är bäst?

En papperstidning erbjuder dig ett urval av olika artiklar om olika ämnen. Du kan också läsa tecknade serier, kontrollera världens ekonomiska situation och göra korsord. Med onlinepublikationer kan du välja vad du vill läsa och var du får det. Du kan bara läsa om ett eller två ämnen om det är allt som intresserar dig.

alla hetman DavsV1HAKBI unsplash - Papper eller Digitalt: Vilket är bäst?

Frågan om tryck eller media är svår.

Å andra sidan finns det fördel med att kunna komma åt de nyheter och information du vill läsa omedelbart. Surfplattor och bärbara datorer är mycket praktiska. Du kan komma åt digitala medier var som helst och när du vill.

freestocks gBVGfXZ8lmA unsplash - Papper eller Digitalt: Vilket är bäst?

Så trots olika preferenser verkar det fortfarande finnas plats för båda. Detta bådar gott för tryckta medier, men som vi vet kan saker och ting förändras snabbt. Vi får bara vänta och se.

Papper eller Digitalt: Vilket är bäst?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *