Den digitala tidsålderns begynnelse har vänt världen upp och ner. Dess effekter har haft både positiva och negativa konsekvenser. Idag tittar vi på några av de förändringar som den digitala tidsåldern har gett oss och dess konsekvenser.

Förändringarna

andrew neel cckf4TsHAuw unsplash 1 - Digitala medier: förändringar och konsekvenser

Tillkomsten av digitala medier medförde en mängd förändringar i olika branscher. Vi kommer inte att ta upp alla dessa förändringar här. Vi kommer främst att titta på de som påverkar journalistik och tryckta medier.

Traditionell media är föråldrad

aaron weiss  x6XZ jp0g8 unsplash - Digitala medier: förändringar och konsekvenser

En stor del av utrustningen och arbetsrollerna i ett mediabolag som trycker papperstidningar eller andra publikationer har blivit överflödiga. Utrustningen behövs inte längre eftersom allt kan göras med en dator och internet.

Omedelbar efterfrågan

sara kurfess YddMIRck34I unsplash - Digitala medier: förändringar och konsekvenser

Konsumenterna är alltmer krävande och digitala medier har gjort det möjligt för dem att hitta vad de vill nästan omedelbart. De förväntar sig att nyhetsrapporteringar och uppdateringar alltid ska ske omedelbart. Det innebär att online media måste göra regelbundna uppdateringar efter bara några minuter eller sekunder för att hålla konsumenter nöjda.

Konsekvenserna

Anpassa eller gå under

denny muller XNTC5G1W3Xs unsplash - Digitala medier: förändringar och konsekvenser

Hundratals tidningar, dagstidningar och andra publikationer har redan gått under. De som är kvar behöver anpassa sig, och snabbt, om de vill ha en chans att överleva. Tryckta medier kanske inte längre är lika livskraftiga, men nyheter och rapporter kan fortfarande levereras på nya sätt.

Kvaliteten kan påverkas

jen theodore qybUrqKmFQw unsplash - Digitala medier: förändringar och konsekvenser

Med omedelbar efterfrågan från konsumenter är det svårt att bibehålla information av högsta kvalitet. Journalister, författare, redaktörer etc. måste alla arbeta med ljusets hastighet. Om de inte gör det, försvinner läsarna någon annanstans för att hitta de senaste nyheterna.

Detta är bara toppen av isberget. Håll utkik efter framtida inlägg med mer information.

Digitala medier: förändringar och konsekvenser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *