kontakt@uraskan.se

D

agstidningsjournalister med erfarenhet från allt ifrån granskande journalistik och att leda redaktionellt arbete till att sidplanera, utveckla layout, redigera och göra säljande förstasidor. Just nu är vi oroade över utvecklingen inom media. Över hur alla nedskärningar kommer att påverka demokratin.

Lotta Lindqvist
Journalist

070-891 40 13
lotta@uraskan.se

Jag fick fast anställning som reporter på dagstidning 1993, och blev kvar på samma tidningsföretag. 2005 tog jag över som nyhetschef och det blev sju år på den posten (2005-2012). En kortare tid var jag chefredaktör. På Grävseminariet våren 2010 vann jag en guldspade, som utdelas av Föreningen grävande journalister (FGJ), för en granskning av ett kommunalt bostadsbolag under 2009.
Det går att läsa om här och här.

Gräv10 i Stockholm 20 mars 2010

Gräv10 i Stockholm 20 mars 2010.

 

Jag har sysslat mycket med kommungranskning och även med granskning av verksamhet inom landstinget. Jag har skrivit alla sorters artiklar och texter, lett nyhetsarbete, sidplanerat och satt rubriker. Som chef och arbetsledare har jag använt ett coachande ledarskap, med fokus på eget ansvar i kombination med frihet och utrymme för individuell utveckling. Jag har en magisterexamen med ämnena sociologi, kreativt skrivande och psykologi. Från 1 september 2013 är jag frilans, student och jobbar med projektet uraskan.se.

 

På fritiden: Ashtangayoga, mindfulness, dokumentärfilm och ljudböcker.

Annsofie Johansson
Journalist

070-554 74 02
annsofie@uraskan.se

Har sedan tidiga tonår förstått – och haft vett att utnyttja – min rätt att göra min röst hörd. Efter en tidig karriär som insändarskribent fortsatte jag mot det yrke som hjälper andra att höras.
Efter fyra år på dagstidning har jag insett att det jag uppskattar allra mest på en redaktion är tidningsmakeri i sin helhet. Pulsen, färgen, formen, ordbollandet och det resultat som visar sig efter gott samarbete med näsan åt samma håll.

Annsofie barncancerfonden

Nominerad till Barncancerfondens journalistpris 2011, Stockholm april 2012.

Under min tid som reporter jobbade jag gärna med längre artikelserier och gjorde våren 2011 en serie om cancer. I en av delarna träffade jag cancersjuka Tilda och mitt reportage nominerades till Barncancerfondens journalistpris.

Min förtjusning för färg och form fick mig att gå vidare till redigering. När jag fick frågan om jag ville ta över som nattchef och samtidigt jobba heltid som redigerare så sa jag ja. Jag införde flera nya rutiner för att få igång en bättre kommunikation, bättre samarbete och en annan sorts öppenhet än vad som funnits tidigare.

Efter flera nedskärningar och omorganiseringar så valde jag i maj 2013 att säga upp mig.

Nu är jag frilans, student och jobbar med projektet uraskan.se.

 

På fritiden: Livsfilosof som läser mycket, spelar Wii och lyssnar på dokumentärer när det är dags att sova.